China vraagt erkenning miljoen technologische patenten

China vraagt erkenning miljoen technologische patenten

China heeft in 2015 de erkenning van meer dan een miljoen patenten aangevraagd bij de VN-Organisatie voor Intellectueel Eigendom (WIPO). Wereldwijd groeide het aantal patentaanvragen met 7,8 procent ten opzichte van 2014 volgens de WIPO.

donderdag 24 november 2016 20:38
Spread the love

Technologische vernieuwing zit met in totaal 2,9 miljoen aanvragen in 2015 wereldwijd in de lift, stelt de VN-Organisatie voor Intellectueel Eigendom (WIPO). Na China met 1.101.864 aanvragen, volgen de VS (589.410), Japan (318.721), Zuid-Korea (213.604) en de EU met 160.028 aanvragen. Ook als de patentaanvragen van buitenlandse bedrijven in China niet worden meegerekend, komt het aantal Chinese aanvragen nog boven een miljoen uit.

Het hoogst aantal vragen tot erkenning betreft computertechnologie (7,9 procent van het totaal). Daarna volgen elektrische machines en apparaten (7,3 procent) en systemen voor digitale communicatie (4,9 procent).

“Beleidsmakers willen graag innovatie bevorderen en het is bemoedigend te zien dat de aanvragen op het gebied van intellectueel eigendom in 2015 een gezonde vooruitgang hebben geboekt”, zegt WIPO-directeur Francis Gurry. “Het gebruik van intellectueel eigendom is in 2015 in de meeste landen gegroeid. Daaruit blijkt het belang van innovatie voor een geglobaliseerde kenniseconomie.”

De meeste patentaanvragen komen van grote bedrijven zoals Huawei (China), Qualcomm (VS), Panasonic (Japan) en Microsoft (VS). Ook Chinese universiteiten vragen veel patenten aan.

Het aantal aanvragen van handelsmerken groeide eveneens, tot naar schatting 6 miljoen in 2015. Dat is een groei van meer dan 15 procent tegenover 2014. Ook die groei komt grotendeels uit China.

 

take down
the paywall
steun ons nu!