Bron: Hind Eljadid

Hind Eljadid over 505 – Concerten: “Menselijkheid is verbinding, daar hebben we meer en meer nood aan”

Hind Eljadid zal, naast vele andere artiesten en sprekers, te zien zijn op de 505-Concerten voor Menselijkheid zondag 5 mei in Antwerpen. "Laten we zondag gewoon even uit ons huis komen, weg van onze eilandjes."

dinsdag 30 april 2024 14:03
Spread the love

Waarom naar de 505 – Concerten?

Els Hertogen, de directeur van 11.11.11, belde me om me te vragen voor de concerten, en ik was meteen enthousiast”, vertelt schrijfster en slam poet Hind Eljadid als ik haar bel over waarom ze meewerkt aan de 505 – Concerten voor Menselijkheid van 11.11.11. “De visie van het evenement is ook mijn visie. Het sterke signaal van menselijkheid dat de organisatie uitdraagt, is precies wat we nodig hebben. We hebben allemaal meer en meer nood aan verbinding.”

“Met de concerten brengen we verschillende actuele problemen onder de aandacht die veel mensen raken. We spreken over gendergelijkheid, de situatie in Palestina, mensenrechten …”

“Als het gaat om het opwerpen van bewustzijn over deze kwesties, ja, dan behoor ik zeker tot de eersten die hun hand opsteken. Ik wil hier graag mijn schouders onder steken. Dus ik ben echt blij dat ik zondag mag presenteren.”

“Laten we zondag gewoon even uit ons huis komen, weg van onze eilandjes. Laten we verbinding maken met mensen die we misschien niet zo snel zouden ontmoeten. En laten we genieten van de muziek en de artiesten die bij de concerten aanwezig zullen zijn, dat is natuurlijk ook erg belangrijk. Er staat een hele reeks fantastische artiesten klaar, maar er komen ook veel interessante sprekers!

Ik denk dat zondag een heel interessante dynamiek kan hebben. En het evenement is gratis, dus je hebt eigenlijk geen reden om thuis te blijven!

x

Het evenement

Het grootschalige muziekevenement in Antwerpen verwacht meer dan 20.000 mensen die samenkomen. Met een line-up van 60 diverse artiesten, variërend van muzikanten tot sprekers, beloven de 505 – Concerten voor Menselijkheid een rijke en gevarieerde muzikale ervaring te bieden voor een breed publiek.

Steun het evenement

Mensen die niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn, worden aangemoedigd om het manifest te ondertekenen als individu of namens een organisatie via de website. Op deze manier wordt een krachtig signaal afgegeven dat er een breed draagvlak bestaat voor een beleid gebaseerd op solidariteit en menselijkheid.

Praktische info

Datum & tijd: 5 mei 2024, 13u – 21u
​​​Locatie: Antwerpen – Sint-Jansplein
​​​Toegang: gratis

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!