Mecklenburg-Vorpommern, wat iedereen vergeet of niet wil zien.

Mecklenburg-Vorpommern, wat iedereen vergeet of niet wil zien.

woensdag 7 september 2016 12:53
Spread the love

Het tekort op de generatiewisseling (minder 10-24 jarigen dan 50-64 jarigen de komende 15 jaar) is in Mecklenburg-Vorpommern het meest negatief van alle Länder, -56,5%, zie grafiek, Länd is Mecklenburg-Vorpommern) Dit geeft de veroudering aan maar vooral ook de behoefte aan arbeidskrachten de komende 15 jaar. De kiesuitslag kan zo bekeken/begrepen worden als een (laatste) reactionaire reflex van een uitgebluste bevolking, niet omdat er zoveel jongeren verhuisd zijn, maar omdat na WO2 Mecklenburg-Vorpommern, ook omwille van haar ligging meer dan andere Länder ‘ontheemde Duitsers’ heeft moeten opvangen.

Doordat na WO2 12 miljoen burgers van Duitse origine uit andere landen werden verstoten en in Duitsland een nieuwe heimat vonden, is er in Duitsland, en vooral de Oost-Duitse Länder sprake van een dubbele babyboom, deze van de er reeds wonende Duitsers en deze van de inheems geworden ontheemden.

Deze socio-demografische werkelijkheden worden blijkbaar door iedereen vergeten.

De extreem rechtse ‘elastiek’ in een samenleving is 24% lang, zo heeft Walter Cornelis me ooit eens uitgelegd. Dat was zo met VB in 2004 in Vlaanderen, en dat is ook het aantal dat vanuit het VB naar N-VA is overgegaan, en zo zie je ook in Duitsland.

Merkel is de stem van de 3de wereldoorlog die momenteel aan de gang is, 3de wereldoorlog die, zoals Helmut Schmitt ooit zei, niet de vernietiging van de wereld zal meebrengen zoals de vorige 2, maar vrede en welvaart, dwz het einde van de imperialistische en koloniale oorlogen die de vluchtelingenstromen veroorzaken. Die stem zal, juist omdat ze vanuit Duitsland te horen is, winnen. Zie ondermeer ook Schäubles begroting voor 2017 en de besteding van 17 mia € voor de vluchtelingen, migratie en integratie: http://www.sueddeutsche.de/politik/bundeshaushalt-schaeubles-wir-schaffen-das-1.3150250

En wie de generatiewisseling in Mecklenburg-Vorpommern wil exploreren in 6 grafieken, zie http://www.npdata.be/…/26…/Lander/Mecklenburg-Vorpommern.htm, en wie, beter nog, deze wil kennen voor alle Länder (enkel op een kaartje van Duitsland klikken), zie het artikel: Duitse economie staat voor fatale catastrofe, http://www.npdata.be/BuG/267-Duitsland/ en die zal ook meteen begrijpen waarom de vluchtelingeninstroom een ongevraagd godsgeschenk is voor Duitsland en begin van een miljoeneninstroom van migranten het komende decennium. “Wir schaffen dass” heeft merkel gezegd verwijzend naar de instroom van 12 miljoen ontheemden in Duitsland na wo 2. En zo zal nu ook geschieden.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!