De modale Belg lijdt nog geen pijn

De modale Belg lijdt nog geen pijn

Luc Coene, de ex-gouverneur van de Nationale bank zegt in Knack dat de gemiddelde Belg ten gevolge van de regeringspolitiek ‘nog geen pijn lijdt’. Dat Coene zelf nog geen pijn lijdt is overduidelijk.

maandag 14 maart 2016 15:17
Spread the love

Als protégé van de liberalen werd hij gouverneur van de Nationale bank alwaar hij keer op keer bewezen heeft totaal incompetent te zijn voor de functie. Hij diende de banken in de gaten te houden maar liet deze willens en wetens miljarden euro’s van de gewone mensen wegspeculeren.

Hij ‘verdiende’ als gouverneur van de NB € 550.000,00/jaar. Ter vergelijking: het hoofd van de Amerikaans Federal Reserve verdient € 202.000,00/jaar of 37% van wat Coene ving. Nochtans beschikken de Amerikanen over een wereldmunt en heeft België zelfs geen eigen munt meer. Ook beschikt de Belgische Nationale Bank over meer personeel dan de Amerikaans Federal Reserve. Coene was de best betaalde centrale bankier ter wereld. Maar de Belgische banken in de gaten houden om de burgers te beschermen. Ho maar. Coene niet te zien!

Dat een kleptocraat zoals Coene nu durft te stellen dat de gewone Belg nog geen pijn lijdt is wraakroepend. Het is door o.a.  Coenes totaal lakse en inadequate houding te danken dat we in de financiële crisis geraakt zijn. Zo’n man hoort in de gevangenis thuis maar in het apenland België krijgt zo’n individu een forum om te stellen dat de Belg best nog wat meer mag bloeden. Zelf zal deze meesterdief multimiljonair daar niks van voelen. Dat is trouwens meestal zo bij de liberalen. Ze hebben het steeds maar over de staat ontvetten maar zitten constant met hun snuiten in de staatstrog.

Karel de Gucht liet als EU-commissaris de telefoonsector miljarden verdienen door het afschaffen van de roamingtarieven tegen te houden. Als beloning kreeg hij een vetbetaald postje bij Belgacom (= overheidsgeld). De consument betaalt het gelag.

Ook Verhofstadt is multimiljonair en leeft al zijn hele leven van belastinggeld. De liberalen zijn meesters in het uitvinden van steeds maar nieuwe en hogere belastingen, ten minste voor de middenklasse. De miljonairs en miljardairs blijven buiten schot of betalen een symbolische bijdrage. Ze horen er immers zelf veelal bij.

De Turtelax is hun laatste wapenfeit. Coene wordt nu uit de kast gehaald om de Belg voor te bereiden op nog meer facturen en belastingen. De moderne liberale ideologie is simpel: pers de middenklasse, de arbeidersklasse en de uitkeringstrekkers uit als een citroen en stort het geld door naar het VOKA-profitariaat. Zo krijgt Fernand Huts, geheel toevallig een multimiljonair uit Antwerpen, een groot deel van de Turteltax doorgestort die de Antwerpse Turtelboom speciaal voor hem uitvond. Een niet miljonair die voor de liberalen stemt is als een kalkoen die voor kerstdag stemt.

take down
the paywall
steun ons nu!