Delegatie Antwerpse Arabieren neemt deel aan Antwerp Pride

Nadat het Antwerpse politiekorps tijdens de vorige Gay Pride al een opvallend statement maakte om zichtbaar mee op te stappen tijdens de jaarlijkse Trans Genderparade in de Scheldestad, sluit nu ook een klein deel van de Arabische gemeenschap zich bij de bonte stoet aan die op zaterdag 8 augustus 2015 door de stad zal paraderen.

zaterdag 1 augustus 2015 11:12
Spread the love

Initiatiefnemers Hassan Aarab en zijn broer Mo hebben een dertigtal (hetero)seksuele Antwerpse Arabieren gemobiliseerd om tijdens de 8ste Gay Pride Parade mee op te stappen: “Want de echte homo’s en lesbiennes onder ons durven dat nog niet. Maar we moeten hier niet langer meer flauw over doen. Ook binnen onze gemeenschap leeft het taboe rond de genderproblematiek heel sterk.”

Perceptie

“Homoseksualiteit komt overal voor. Dus ook in de moslimgemeenschap en de leefwereld onder de Arabische Antwerpenaren. Door onze aanwezigheid in de Gay Pride Parade willen we de mensen onder ons die homoseksueel of lesbisch zijn de kans geven om uit de kast te komen. Want de perceptie dat alle moslims tegen homoseksualiteit zijn klopt niet. Uiteraard verhindert de morele druk vanuit de conservatieve islam dat ze zich volop kunnen outen om uit de kast te komen. We merken echt wel dat dit nog heel moeilijk ligt. Vandaar dat we hopen dat ons statement deze mensen wat moed kan opleveren zodat het thema in onze gemeenschap gemakkelijker bespreekbaar wordt.”

Facebook

Via het sociale netwerk Facebook begonnen de broers Aarab alvast andere sympathisanten te ronselen om hen te vergezellen tijdens de Gay Pride Parade. “Wegens de vakantieperiode zijn er veel mensen uit onze gemeenschap niet in het land, al hebben we toch al een dertigtal geïnteresseerden kunnen overtuigen om aan deze parade deel te nemen.”

China en kansarmoede

De achtste editie van Antwerp Pride vindt dit jaar plaats van woensdag 5 augustus tot en met zondag 9 augustus en staat in het teken van de holebiproblematiek in China en kansarmoede onder holebi’s en transgenders. Naast vertrouwde evenementen zoals de parade zelf, het gratis Wave Festival, de Main Party en het Closing Festival op de Grote Markt zijn er maar liefst 70 grote en kleine evenementen gepland die het oeuvre van kunst, mensenrechten tot bingo en tranny-ok behandelen.  

Agoria

In symbiose met het belangrijke statement van enkele Antwerpse Arabieren is voor de editie 2015 de Federatie van Technologiebedrijven, Agoria, ook uit de kast gekomen via een forse financiële input. Vandaar dat de meeste evenementen gratis kunnen worden aangeboden.
Voor het volledige programma van Antwerp Pride surf je naar www.antwerppride.com.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!