Reportage -

Blockupy: woede tegen de ECB

Ongeveer 6000 actievoerders kwamen woensdagochtend naar Frankfurt am Main om de ingebruikneming van het nieuwe hoofdkantoor van de Europese Centrale Bank (ECB) te verstoren. Ze zijn het niet eens met de crisispolitiek van de ECB. Een fotoreportage.

zaterdag 21 maart 2015 11:01
Spread the love

Op woensdag 18 maart kwamen duizenden actievoerders uit heel Europa naar Frankfurt om de opening van de Europese Centrale Bank (ECB) te verstoren. De actievoerders zijn leden van Blockupy. Dat is een linkse alliantie van meer dan negentig organisaties
uit heel Europa, die zich verenigd
hebben tegen ‘het Europese
crisisbeleid van de zogenaamde trojka: de ECB, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Commissie’. De acties tegen de nieuwe hoofdzetel van de ECB startten in de vroege ochtend en ongeveer 6.000 betogers namen eraan deel.

Meer dan 8.000 gemobiliseerde politieagenten slaagden er niet in om de woede van de actievoerders in te tomen. De politie arresteerde meer dan 350 deelnemers en verwondde meer dan honderd demonstranten. Volgens een woordvoerster van de politie zijn er bijna negentig agenten gewond geraakt.

Tegen de avond trokken nog zo’n 20.000 betogers, zonder
confrontaties, door de binnenstad van Frankfurt om hun wens voor een ander Europa en een ander crisisbeleid uit te drukken.

take down
the paywall
steun ons nu!