Debat Brussels Creative Forum: ‘Is cultuur een blank privilege?’

Op zaterdag 30 augustus organiseert DeWereldMorgen.be in samenwerking met het Brussels Creative Forum een debat over cultuur en diversiteit.

dinsdag 19 augustus 2014 12:34
Spread the love

Het jaarlijkse Brussels Creative Forum vindt plaats op 29 en 30 augustus en verzamelt alle aanbieders van cultuur en creativiteit van Brussel.

Hier zal het publiek het culturele aanbod kunnen ontdekken, de professionals uit de culturele en creatieve sector zullen elkaar vinden en debatteren over hun toekomst in België en bij uitbreiding Europa.

Op zaterdag 30 augustus organiseert DeWereldMorgen.be het debat ‘Is cultuur een blank privilege?’. Zowel voor als achter de schermen lijkt de culturele sector in Vlaanderen overwegend een blanke aangelegenheid. Dit in tegenstelling tot de demografische realiteit in onze steden. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat steeds meer kunstenaars en artistieke tussenpersonen met roots in de migratie – vaak vanuit de marge – hun plaats opeisen binnen het culturele veld.

Tijdens het debat gaan enkele ervaringsdeskundigen in gesprek. Ze praten over hun visie op kunst, het belang van hun praktijk en de obstakels die ze op hun pad hebben getroffen.

Sprekers :

– Chokri Ben Chikha, theatermaker
– Gerardo Salinas, publiekswerking & programmatie Arenbergschouwburg
– Soufiane Bouabaya, cultureel bemiddelaar
– Ciska Hoet, DeWereldMorgen, moderator

Het debat vindt plaats van 15u tot 16.30u bij Square-Brussels Meeting Center. Aanmelden is gratis maar verplicht via deze link.

take down
the paywall
steun ons nu!