Debat over KULeuven en Israël Aerospace Industries gaat verder

Debat over KULeuven en Israël Aerospace Industries gaat verder

woensdag 5 maart 2014 14:46
Spread the love

‘t Was ergens eind 2011 toen een commissie van intal besliste om rond het thema van de militaire samenwerking met Israël te gaan werken. Moeilijk thema met een uitgebreid dossier en weinig kans op slagen hoorde je een aantal mensen denken. En ikzelf was ook niet super enthousiast… vooral uit gebrek aan dossierkennis blijkt achteraf.

Ondertussen weten we allemaal dat de samenwerking met hét Israëlisch instrument bij uitstek om Palestina bezet te houden, het leger en haar militaire industrie, zelfs tot in universiteiten zoals deze van Leuven en Namen is doorgedrongen.

Ongeveer 2 jaar later zijn we erin geslaagd om via permanente acties in Brussel, Gent, Mons, Leuven … één aspect van het debat rond de militaire samenwerking naar de opinie pagina’s van De Standaard te brengen. Na het debat van 25 februari aan de KUleuven schreef rector Rector Rik Torfs er op 3 maart een column over in De Standaard. Tom Cox, Barbara Van Dyck en ikzelf kropen in onze pen en schreven een antwoord. Je kan ze er hieronder op nalezen.

Zoals je kan lezen hopen we dat Rector Torfs zijn lacherige zelf in de toekomst wat kan intomen en dat we op een serieuze manier kunnen discussiëren over ernstige zaken. Dat is toch het minste dat we kunnen verwachten als we het over de schendingen van het Internationaal Recht hebben. Niet?

PS: je kan de column en de opiniestukken in bijlage terug vinden.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!