Het Reyerscomplex op het einde van de E40 in Schaarbeek ligt er op de autoloze zondag van 22 september 2013 verlaten bij (foto: Jochem Oomen).
Verslag, Nieuws, Lokaal, Autoloze zondag, Brussel, Schaarbeek, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Week van de Mobiliteit, Schaarbeek dorp, Auguste reyerslaan, Reyerscomplex, Brand whitlocklaan, Reyersviaduct -

Schaarbeek viert Autoloze Zondag op viaduct

Zondag was het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor de dertiende keer op rij de grootste autoloze zone van Europa. Op deze Autoloze Zondag verrezen in verschillende straten in Brussel dorpen van partytenten. Schaarbeek pakte het ludiek aan en bouwde een dorp op het Reyersviaduct. Boven een compleet leeg Reyerscomplex. Met animatie voor jong en oud.

maandag 23 september 2013 14:00
Spread the love

Het Reyerscomplex, op het einde van de E40 in Schaarbeek, kent iedereen van de dagelijkse fileberichten. Dit grote verkeersknooppunt zonder auto’s, deed toch maar wat surrealistisch aan.

Zondag veroverden voetgangers, fietsers en rolschaatsers een deel van deze ingewikkelde verkeerswisselaar.

Van op de brede Brand Whitlocklaan konden fietsers en dappere rolschaatsers het steile Reyersviaduct oprijden.

Op het viaduct zelf stonden kraampjes waar fietsers hun stalen ros konden versieren, Bretoense crêpes konden eten en Brussels bier konden drinken.

Mensen die het hele gewest van boven wilden zien, konden door de brandweerwagen tot 27 meter boven straatniveau getild worden.

Eén brandweerman had de eer om dit de hele dag te mogen doen.

Een goochelaar vermaakte de kinderen met een oud autootje.

Hij deed zijn voorstelling in twee talen: hij speelde zowel in het Nederlands als in het Frans.

Fanfare FANSIFARE maakte het feest compleet.

Schaarbeek Dorp was een cofinanciering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de gemeente Schaarbeek.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!