Installparty op Repareerfeest Vooruit - mei 2013
Nieuws, Linux, Ubuntu, Open source software, Release -

Installeer Linux op je computer op repareerfeest Vooruit

De nieuwe versie van Ubuntu Linux, een alternatief besturingssysteem voor je computer is uit. DeWereldMorgen.be nodigt je daarom uit op een 'release party' tijdens het grote repareerfeest in de Vooruit. Breng op zondag 26 mei je computer mee en we installeren samen Ubuntu.

maandag 20 mei 2013 16:08
Spread the love
  • Wanneer: zondag 26 mei, van 11 tot 17 uur
  • Waar: Repareerfeest in Vooruit – Sint Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Wat is Ubuntu?

Ubuntu Linux is niet alleen een prachtig en gratis alternatief voor Windows of Apple. Er is voor Ubuntu ook veel gratis software beschikbaar: Office applicaties, programma’s om je foto’s te bewerken, muziekspelers, spelletjes, … klik en je hebt ze ter beschikking. Met het programma Wine kan je zelfs sommige Windows-programma’s installeren op Ubuntu.

Ubuntu Release Party op zondag 26 mei

Op zondag 26 mei houden we een zogenaamde ‘release party’: naar aanleiding van de nieuwe versie van Ubuntu (13.04) nodigen we je uit om samen Ubuntu te installeren op je computer, problemen met bestaande installaties op te lossen of gewoon een koffieklets te houden over Ubuntu, vrije software, …

  • Als je Ubuntu wil installeren op je computer, maak dan vast en zeker op voorhand een kopie van al je documenten, foto’s, e-mails, … die op je computer staan. Er kan immers altijd iets fout lopen.

  • Wil je Ubuntu uitproberen, maar niet noodzakelijk installeren op je computer? Dat kan. De Ubuntu-cd laat je toe de volledige Ubuntu-omgeving te testen, zonder ook maar iets op je computer te installeren (aan de hand van een zogenaamde live cd). Als je een memory stick met 1 GB geheugen (of meer) meebrengt, dan maken we voor jou zelfs een Ubuntu-versie die volledig draait op die memory stick. Je stopt hem in een computer, start die computer op en je kan werken in je vertrouwde Ubuntu-omgeving.

  • Het is ook mogelijk om Ubuntu en een ander besturingssysteem (bijvoorbeeld Windows) naast elkaar te gebruiken op dezelfde computer – op voorwaarde dat je computer over voldoende schijfruimte beschikt.

Meer weten over Ubuntu? Surf naar http://www.ubuntu.com, of bezoek de website van de Belgische Ubuntu-community: http://www.ubuntu-be.org.

Zin om mee te doen?

Als je op 26 mei naar de Ubuntu Release party komt, stuur dan een mailtje naar keltoum@dewereldmorgen.be. Vermeld in je mail met hoeveel personen je komt en hoeveel computers je in totaal meebrengt – liefst ook wat je met die computer wil doen (installeren of enkel testen). Zo krijgen we een idee van de nodige netwerkinfrastructuur, installatie-cd’s, …

Aan de Ubuntu-kenners onder jullie

Als je zin hebt om mee te helpen met installeren, of mensen mee op weg wil helpen met Ubuntu, geef ons een seintje: keltoum@dewereldmorgen.be

Andere Ubuntu-versies

Voor zij die willen is het ook mogelijk om een andere versie van Ubuntu te installeren, zoals de “Long Term Support”-versie (12.04), die langer van veiligheids-updates wordt voorzien dan de reguliere Ubuntu-versies.

take down
the paywall
steun ons nu!