Rinus Van De Velde is sinds een paar jaar niet meer weg te denken uit de hedendaagse kunst. Met zijn gigantische muurtekeningen in houtskool, spoort hij de toeschouwer aan om lang bij een beeld stil te staan. Zijn monumentale zwart-wit tekeningen zitten boordevol informatie. Op basis van een persoonlijk archief - vol oude foto's en krantenknipsels - creëert Van De Velde een eigen autobiografie, een alternatieve visie op onze geschiedenis. Zo krijgt de toeschouwer de ruimter om verleden, heden en toekomst op eigen wijze te interpreteren.
Nieuws, Possible futures, Rinus Van De Velde -

Week van de toekomst

Naar aanleiding van ‘VOORUIT100’ (het feestprogramma rond de honderdste verjaardag van het Vooruitgebouw) resideerde de redactie van DeWereldMorgen.be zes maanden in de Gentse Vooruit. Om deze boeiende en vruchtbare periode af te sluiten, draagt DeWereldMorgen.be met de ‘Week van de toekomst’ haar steentje bij aan het VOORUIT100-slotfestival ‘Possible Futures’.

maandag 21 oktober 2013 07:19
Spread the love

Onder de noemer ‘Week van de toekomst: het jaar 2050’ publiceren we deze week namelijk toekomstessays. Zeven dagen lang pennen uiteenlopende auteurs hun toekomstvisie neer over een onderwerp dat hen na aan het hart ligt. Onder meer Anne Provoost, Joke Hermsen, Rik Pinxten, Celia Ledoux, Dirk Holemans en onze eigen redacteurs Dirk Barrez en Christophe Callewaert beschrijven op een eigenzinnige en prikkelende manier waar we zouden kunnen staan in 2050. Kunstenaar Rinus Van De Velde en illustratoren Pulpzusje en Kathy De Wit tekenden hun visuele toekomstbeeld.

Onderwerpen als de socio-culturele sector, mobiliteit, de economie, maar ook empathie en – uiteraard – de media komen aan bod. Vaak zijn het ronduit positieve toekomstbeelden, soms gaat het om een schrikbeeld. Maar allemaal zijn ze geschreven vanuit een oprechte bekommernis om de wereld waarin we leven.

Het team van DeWereldMorgen.be wenst u veel leesgenot, net als een mooie toekomst.

Je vind alle bijdragen aan de ‘Week van de toekomst: het jaar 2050’ in ons dossier ‘Week van de toekomst’.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!