Reportage, Nieuws, België, Gent, Victoria Deluxe, Recht op wonen, Gentse Lente, Gentbrugge -

Daklozen ook na Gentse lente straks weer in de kou

Daklozen ook na Gentse lente straks weer in de kou
donderdag 4 april 2013 17:23

In de nacht van 3 op 4 april voert de actiegroep “Recht op Wonen” actie aan het kasteel de Pélichy in Gentbrugge. Actievoerders brachten in het nabijgelegen park de nacht door in tenten, uit protest tegen de uithuiszetting van de Gentenaars die het kasteel hebben gekraakt.

Alleen, er vond geen uithuiszetting plaats. De stad Gent besloot op 3 april, wegens het koude weer, om de uithuiszetting twee weken uit te stellen. “Dat is goed. Maar er is nog steeds geen structurele oplossing” zegt Pascal Debruyn, woordvoerder van Recht op Wonen.

take down
the paywall
steun ons nu!