|AUDIO| Who’s afraid of the F-word? Mannelijke voorvechters
Reportage, Nieuws, Samenleving, Politiek, België, DeBuren, VOK, Henk de smaele, Kristien Hemmerechts, Francesca Vanthielen, Jens van Tricht - deBuren

|AUDIO| Who’s afraid of the F-word? Mannelijke voorvechters

donderdag 7 maart 2013 20:03

Van de mannen die mee aan de wieg stonden van het feminisme in de 19e eeuw tot de profeministische mannenbewegingen van de 21ste eeuw: er zijn steeds mannen actief geweest in de feministische beweging.

Waarom voelen mannen zich aangesproken door feminisme? Hoe vertalen ze dat in een concreet engagement? Zouden ze zich willen aansluiten bij het georganiseerde feminisme? En welke uitdagingen stelt zo’n gemengde beweging?

Francesca Vanthielen had op woensdag 27 februari om 19.30 uur in het Huis van Diversiteit en Inburgering in Antwerpen een gesprek met Henk de Smaele (UA), Kristien Hemmerechts (auteur, HUB) en Jens van Tricht (publicist en coach) over wat mannen kunnen betekenen voor het feminisme.

Je kan de volledige opname van dit gesprek beluisteren op de audiolink hier boven deze tekst.

Organisatie: VOK, deBuren en Gelijke Kansen in Vlaanderen i.s.m. Atlas | Stad Antwerpen

take down
the paywall
steun ons nu!