Mie Branders, Geneeskunde voor het Volk (Foto: Luc Janssens)
Verslag, Nieuws, Samenleving, Politiek, België, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Geneeskunde voor het Volk, Politierechtbanken, Occupy Antwerp, GAS-boetes -

GAS-proces tegen de stad Antwerpen

ANTWERPEN - Lokaal F7 van de politierechtbank in het Vlinderpaleis te Antwerpen barstte op dinsdag 19 februari 2013 uit haar voegen. Het proces dat Geneeskunde voor het Volk en Occupy Antwerp tegen de stad Antwerpen aanspanden vanwege de GAS-boetes die zij opgelegd kregen, trok veel bekijks.

woensdag 20 februari 2013 13:05
Spread the love

Tekst: Koen Calliauw  
Foto’s: Luc Janssens en Anja Hermans

Een honderdtal geïnteresseerden van uiteenlopend pluimage verdrong zich in de gang van het gerechtsgebouw. De ‘juge’ had twee GAS-affaires op het programma staan: één betreffende Geneeskunde voor het Volk (GvhV), de andere was die van Occupy Antwerp. Een politierechter heeft zelden zoveel bekijks, en de rechter van dienst genoot dan ook zichtbaar van de vertoonde aandacht.

Hij liet zelfs toe dat aanwezigen die geen stoel vonden vooraan op de vrije bankjes plaats konden nemen, daar waar normaal verdachten van rijden onder invloed zitten. Achteraan volgden drie rechercheurs van de cel info dit voorbeeld van een democratisch openbaar rechtsgeding.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!