Dit Afghaans jongetje van drie heeft in 2006 een aanslag van de NAVO overleefd. Deze foto is één van velen op de website http://www.rawa.org/index.php (niet voor gevoelige personen). The Revolutionary Association of Women of Afhanistan (RAWA) klaagt al jaren de misdaden van de NAVO aan en krijgt daar nauwelijks gehoor voor in onze media

Waarom Afghaanse slachtoffers minder tellen dan Europese

dinsdag 18 september 2012 17:52
Spread the love

Bij een gruwelijke aanval door een zelfmoordterrorist op 18 september in Afghanistan kwamen 14 personen om, 8 buitenlanders en 6 Afghanen. Een zoveelste afschuwelijke misdaad die op geen enkele wijze goed te praten valt.

Vandaag kwamen echter ook 8 Afghaanse vrouwen en kinderen om bij een aanval van NAVO-troepen.

In het eerste geval vielen onze media over elkaar van verontwaardiging over zoveel blind geweld en worden de daders met de vingers gewezen. Terecht.

In het tweede geval worden de excuses en verzachtende omstandigheden letterlijk overgenomen van de NAVO-persdienst. De uitleg van de daders is voldoende: het is een ‘spijtig incident’. De bedoeling was terroristen te treffen. De ‘feiten’ worden niet verzwegen. Onterecht.

Leef ik in een verkeerd moreel universum of is hier inderdaad iets fundamenteel verkeerd aan het lopen?

Zoals ik al zo dikwijls heb gesteld op deze website: zolang het westen en in zijn zog de eigen de westerse massamedia de eigen misdaden goedpraat en de misdaden van de tegenstrever aanklaagt, zal de cyclus van geweld onverminderd doorgaan. Meer nog: door de oorlogsmisdaden van de NAVO te ontkennen maken de massamedia zich schuldig aan de oorlogsmisdaden van de toekomst.

Vandaag wordt in een lezersbrief in The Guardian een Brits officier geciteerd: “Wij zijn hier officieel om de wegen veilig te houden maar die wegen zijn alleen maar onveilig omdat wij hier zijn”.  De dag dat de massamedia deze absurde waarheid in de ogen durven zien en alle misdaden met dezelfde verontwaardiging aanklagen, pas dan zullen zij hun geloofwaardigheid terugwinnen. Zolang dat niet gebeurt, blijven zij de facto medeplichtig aan de oorlogsmisdaden van de NAVO en al haar bondgenoten.

take down
the paywall
steun ons nu!