Lokaal, Antwerpen -

Laatste 21 Juli viering in Antwerpen met Patrick Janssens (SP.A) als burgemeester ?

Veel persbelangstelling zaterdag in Antwerpen bij de plechtigheden voor de 21 ste juli. Rede ervoor zijn zeker te zoeken bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012. Vraag is: Zal Patrick Janssens (SP.A) nog burgemeester nadien zijn in Antwerpen ... én hoe zou een 21ste juli viering er dan uitzien?...

zaterdag 21 juli 2012 16:19
Spread the love

Op 21 juli werden de strijders uit Wereldoorlog I en II herdacht met een plechtigheid in het Antwerpse Stadspark.
De plechtigheid ging door aan het monument van de gesneuvelden. Daar werden de offers herdacht die alle strijders, en in het bijzonder die uit Antwerpen hebben gebracht.

Aansluitend was er een bloemenhulde aan het standbeeld van Koning Leopold I op de…Leopoldplaats.

Daarna bood het stadsbestuur een receptie aan in het stadhuis aan de meest vooraanstaande burgerlijke, geestelijke en militaire overheidspersonen, het consulair corps en de voorzitters van de patriotische verenigingen.

Op verzoek van het provinciebestuur van Antwerpen werd nog in de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal het traditionele Te Deum gezongen in aanwezigheid van een- schaars- antwerpse bevolking.

Naast het officiële gedoe zochten wij achteraf feestelijke happenings rond deze nationale feestdag voor België in Antwerpen, en vonden alleen een…Europees (!) eetfeest op de Groenplaats.
Het was ver zoeken om iets te vinden dat zwart/geel/rood mocht genoemd worden.
Tijd ‘van toen’ lijk ieder jaar  verder  te zijn,  en vooral  aan het sterven- met de laatste overlevende strijders van nu zeker.- …

Bekijk een uitgebreide fotoreportage -175 foto’s-  via:

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157630679935064/show/

take down
the paywall
steun ons nu!