Verslag, Nieuws, Politiek, België, NAVO, Flashmob, Brussel, Intal Globalize Solidarity, NAVO-top Chicago, Anti-NAVO-protest -

Flashmob for peace in Brussel

Op zondag 20 mei 2012 organiseerde intal aan de trappen van de Beurs in Brussel een 'Flashmob for Peace' om te protesteren tegen de oorlogspolitiek van de NAVO. 150 activisten namen deel aan de flashmob. Ze deden dit naar aanleiding van de NAVO-top die op 20 en 21 mei plaatsvindt in Chicago.

maandag 21 mei 2012 14:55
Spread the love

In een visuele actie draaiden de actievoerders de rollen om en toonden wie werkelijk de macht hoort te hebben: niet de minderheid van NAVO-landen, maar de bevolking van alle landen van de wereld, die niets te winnen hebben bij deze oorlogsmachine.

Op 20 en 21 mei vindt de NAVO-top plaats in Chicago. 28 NAVO-landen zullen onder elkaar beslissen hoe de militaire pionnetjes de volgende jaren gezet zullen worden. Welke overgang wordt er voor de oorlog tegen Afghanistan voorzien? Wordt Rusland een vijand of een bondgenoot? Welk land wordt het volgende slachtoffer van een militaire interventie?

Intal wil zich met deze visuele actie krachtig verzetten tegen de oorlogszuchtige logica van de NAVO. Geen humanitaire interventies meer in naam van de mensenrechten, wel duurzame oplossingen voor de bevolking in plaats van shock-and-awe voor de portemonnee van de multinationals.

Kan een land als België zich blijven veroorloven om jaarlijks 2 procent van het BBP te besteden aan militaire uitgaven? Kan men van een democratie spreken als Belgische NAVO-missies zelfs voor onze parlementsleden een groot geheim blijven?

Daarom eist intal dat België zich terugtrekt uit de NAVO en niet meer deelneemt aan interventies die enkel de belangen van de 1 procent dienen. Enkel op die manier is België niet meer mee verantwoordelijk voor de misdaden van de NAVO.

Mario Franssen

Mario Franssen is woordvoerder van intal.

take down
the paywall
steun ons nu!