Nieuws, Lokaal, Gent, Gent, Field liberation movement, 1 mei 2012 Gent, Lege portemonnees, FLM -

1 mei-optocht 2012 in Gent anders bekeken

GENT - Een rustige 1 mei-optocht in Gent met de traditionele vakbondseisen. Ook de actualiteit kwam volop aan bod, zoals de agressie bij het spoor, de ontslagen bij Bekaert en uiteraard de financiële crisis. Voorts deden de Lege Portemonnees en de Field Liberation Movement zich opmerken.

dinsdag 1 mei 2012 18:30
Spread the love

De Lege Portemonnees stelden zich provocatief op aan de kant van de 1 mei-optocht op het Frederik Wilsonplein. Verkleed als superrijken kwamen we ze op voor blinde geldklopperij. Op de Vrijdagsmarkt daarentegen kon je bij hun stand op een formulier de grofste uitspraak van (Europese) politici in verband met economie en sociale zekerheid aanduiden of zelf invullen, er een prop van maken en in zo’n politicus zijn of haar ‘muil’ (mond) gooien.

De Lege Portemonnees deelden ook een stand met de Field Liberation Movement (FLM) die deze dag aangreep om haar zaak en de komende activiteiten in de kijker te plaatsen.

Opvallend was het feit dat er dit jaar slechts een minimale groep anarchisten aanwezig was in Gent en ze ook geen andere activiteit gepland hadden.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!