Nieuws, Lokaal, Socialisme, Antwerpen, Arbeidersbeweging, 1 mei feest 2012, 1 mei optocht Antwerpen, Feest van de arbeid -

1 mei-optocht 2012 in Antwerpen

ANTWERPEN - 1 mei is het feest van de arbeid. Traditioneel kleurt die dag ook Antwerpen rood. Ook al is de vorm door de jaren veranderd, inhoudelijk blijft het voor velen een feestdag. Ze zijn minder talrijk, maar ze waren toch nog duidelijk aanwezig, de mannen en vrouwen die in hun zondagse kledij mee opstapten. Rode sjaal en bloem in het knoopsgat.

dinsdag 1 mei 2012 19:40
Spread the love

Maar op 1 mei is het niet voor iedereen ‘feest’, want niet iedereen heeft het geluk om werk te hebben. Er gaan dan ook stemmen op om van de internationale feestdag een internationale strijddag te maken. Het was trouwens merkbaar dat verschillende acties onder de aandacht gebracht werden tijdens deze optocht.

Er is dus duidelijk nog actiebereidheid en strijdbaarheid. In haar toespraak legde trouwens ook Monica De Coninck (SP.A), federaal minister van Werk, de klemtoon op de verantwoordelijkheid van de werkgevers die in hun arbeiders moeten investeren. Enkele sfeerbeelden.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!