Schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA).

Lokaal, Antwerpen -

Unbreakable voorgesteld in Park Spoor Noord

Dansliga stelde het 7de internationale kampioenschap voor breakdancers voor. UNBREAKABLE is een "jam" voor breakdancers waar 16 van 's werelds beste "bboys" elkaar bekampen met de origineelste "moves". Breakdance ontstond in de jaren 70 en is tegenwoordig de toonangevende dansvorm bij hiphop en rap.

zondag 25 maart 2012 04:12
Spread the love

Dansen is een erkende sport en Unbreakable is één van de zeventig sportevenementen die de stad Antwerpen ondersteunt. Ook Philippe Muyters staat als Vlaams minister van Sport volledig achter dit topsporters initiatief. Het is belangrijk in die zin dat het jongeren uit alle lagen van de bevolking kan bereiken en motiveren om ook te gaan bewegen.

De moves van de deelnemers zullen door een internationale jury streng beoordeeld worden op elementen zoals techniek, uitvoering, muzikaliteit, vloeiendheid, kennis van basisregels, strategie, originaliteit en entertainment-waarde.

Op 31 maart zijn er allerlei workshops competities in Trix. ‘s Avonds volgen de finales en het 1on1 kampioenschap in de Lotto Arena.

take down
the paywall
steun ons nu!