Brugge, Brugge Plus, Filip Somers, Brugs concertgebouw -

Brugs Concertgebouw 10 jaar jong

donderdag 23 februari 2012 17:19
Spread the love

We schrijven februari 2002 het Concertgebouw op ‘t Zand te Brugge opent z’n deuren.

Het totstandkomen ging niet zonder slag of stoot. Tot op vandaag vinden vele Bruggelingen dit een afschuwelijk gebouw, om nog te zwijgen over de ligging ervan. Velen onder hen vinden dat dit gebouw beter gebouwd werd net buiten de stad.

Dat de binnenkant er mooier uitziet dan de buitenkant, dat zegt iedere Brugse bezoeker, de akoestiek is er fantastisch.

Brugge vierde afgelopen weekend het 10-jarig bestaan met een dynamisch spektakel: K@osmos van het Spaans-Argentijnse Grupo Puja. Tijdens K@osmos hingen acht performers aan een grote stalen bol, ‘la bola’. Een hijskraan bracht hen naar 50 meter hoog, K@osmos wil zo de energie en de betekenis die de ruimte draagt, visualiseren.

Dit gebeurde in een roesachtige opeenvolging van verschillende poëtische beelden en technieken. Tijdens het acrobatische luchtballet vlogen de artiesten letterlijk over de hoofden van de toeschouwers. Le chant des Sirènes van het Franse Mécanique Vivante zorgde voor de bjjzonder muzikale subtiele kers op de verjaardagstaart.

take down
the paywall
steun ons nu!