Black Passport © Stanley Greene / NOOR
Nieuws, Cultuur, Fotografie, Antwerpen, FOAM, Digitaal, Stanley Greene, Black Passport, Oorlogsfotografie, Analoog, Leica M, Nikon D3s -

Stanley Greenes Black Passport

‘Soms brand je je vleugels of brand je op’ staat onderaan de eerste pagina van het boek Black Passport van fotograaf Stanley Greene (New York, 1949) samengesteld door Teun van der Heijden. In het FOAM loopt nog tot 5 februari een tentoonstelling met zijn foto’s.

woensdag 18 januari 2012 15:05
Spread the love

Volgens Stanley Greene zou je maximum acht jaar oorlogsfotograaf mogen zijn. Als je het langer doet, brand je op van binnenuit op of word je doodgeschoten. De prijs die je betaalt, is groot. Je krijgt een posttraumatisch stresssyndroom en zoekt uitwegen in alcohol en drugs.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!