Nieuws, Lokaal, Gent, Huiselijk geweld -

Actie tegen huiselijk geweld

Het Gentse Vrouwennetwerk Oog in Oog organiseerde woensdag in Gent een ludieke actie om huiselijk geweld uit de taboesfeer te halen. De actie kadert in de internationale dag tegen Huiselijk Geweld op 25 november.

vrijdag 25 november 2011 10:08
Spread the love

De actievoerders verzamelden op het Gentse Woodrow Wilsonplein en blaasden met zijn allen bellen onder het motto ‘bel voor hulp’. “Hoe luider we ‘in stilte’ oproepen tot het niet langer tolereren van huiselijk geweld, hoe meer de boodschap ondersteund wordt dat huiselijk geweld ook ons aangaat als maatschappij, ook al grijpt het vaak plaats achter de gesloten voordeur van een gezin”, aldus de actievoerder.

Letterfretter Mike en Complot, twee rasechte Gentse artiesten, schreven voor deze gelegenheid een speciaal nummer voor het vrouwennetwerk Oog in Oog over huiselijk geweld! Deze song werd tijdens de actie in première voorgesteld aan het publiek. 

take down
the paywall
steun ons nu!