Lokaal, Antwerpen -

Antwerpen-Noord en Borgerhout, zaterdag was de ‘City’ even bezet

De gevreesde 'witte mars' van zaterdag in Borgerhout ging niet door. De familie van de 17-jarige gedode Ilyasse El Hassani had uit Marokko uitdrukkelijk gevraagd om geen witte mars te organiseren. Vlaams Belang stond paraat om een tegenbetoging te houden..

maandag 31 oktober 2011 16:20
Spread the love

Dat is de reden waarom Borgerhout en Antwerpen-Noord zaterdag ‘blauw’ (en fluorescerend oranje) kleurden.
Verschillende politieagenten in burger stonden bij verschillende pleintjes én banken klaar om in te grijpen, met een anonieme wagen aan de Kerkstraat en gepantserde combi’s tot op het Astridplein.
Politieagenten doorkruisten per fiets voortdurend Borgerhout en Antwerpen-Noord.

Het enige incident -dat niets te maken had met de aangekondige ‘witte mars’ – vond plaats nabij het Stuivenberg-ziekenhuis.

Sharia4Belgium had opgeroepen om een ‘Zusterdag’ (De Dag des Oordeels) te organiseren in het Centrum voor Islamitische Diensten, in de Somméstraat. Maar op het laatste moment besloten Fouad Belkacem en zijn broeders om meer mensen te lokken en het evenement op straat te organiseren, zo werd ervoor gekozen om de hoek van de Somméstraat en de Turckstraat te bezetten. Voor de aanvang werden al 3 à 4 jongens administratief opgepakt door de ordediensten. Een tiental agenten en drie voertuigen bleven op afstand gedurende de toespraak van Fouad Belkacem voor een twintigtal jongeren uit de buurt.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!