Antwerpen, Jongeren, Lokaal, Antwerpen, Werelddag van verzet tegen extreme Armoede -

Optocht tegen armoede van kinderen en jongeren in Antwerpen

ANTWERPEN - Ook in Antwerpen groeien veel kinderen en jongeren op in armoede. Daarom sloeg zaterdag Betonne Jeugd en Recht-Op Jongeren, twee Antwerpse werkingen met jongeren in armoede de handen in elkaar om in hun eigen stad op straat te komen tegen onrecht.

maandag 17 oktober 2011 14:55
Spread the love

De opkomst was mager: een 30-tal sympathisanten maar …

Betonne Jeugd en Recht-Op Jongeren zijn werkingen die in de vrije tijd werken met jongeren die opgroeien in armoede. Deze gasten hebben veel te zeggen over wat hen tegenhoudt om volwaardig mee te kunnen doen in de maatschappij. Ze trekken daarom op regelmatige basis naar buiten om hierover te vertellen.

Dit jaar is Antwerpen Europese Jongerenhoofstad en vorige week was het week van de armoede met dit jaar het accent op kinder- en jongerenarmoede.

Met deze optocht wilden de organisatoren hier de aandacht op vestigen.

Bekijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157627913839244/show/

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!