Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, 21 juliviering -

21 juliviering in Antwerpen in beeld

maandag 25 juli 2011 11:00
Spread the love

ANTWERPEN – Op 21 juli vond de plechtigheid aan het monument van de gesneuvelden in het stadspark plaats. Daar werden de offers herdacht die alle strijders, en in het bijzonder die uit Antwerpen, in de Eerste en Tweede Wereldoorlog gebracht hebben.

Aansluitend, een bloemenhulde aan het standbeeld van koning Leopold I op de Leopoldplaats. Daarna bood het stadsbestuur een receptie aan in het stadhuis aan burgerlijke, geestelijke en militaire overheidspersonen, het consulair corps en de voorzitters van de patriottische verenigingen.

Op verzoek van het provinciebestuur van Antwerpen werd nog in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal het traditionele Te Deum gezongen.
Bekijk een uitgebreide fotoreportage – 350 beelden – via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157627249972286/show/

take down
the paywall
steun ons nu!