Verslag, Nieuws -

Ontslagen werknemers BRC terug aan de slag

Eind juni werden drie werknemers onder wie twee vakbondsdelegees ontslagen door de Antwerpse raffinaderij BRC na enkele ludieke acties om het in het slop geraakte sociaal overleg weer op gang te brengen. Na wekenlange acties heeft de directie met de vakbonden een akkoord bereikt om de ontslagen werknemers terug in dienst te nemen.

maandag 18 juli 2011 17:40
Spread the love

“De drie zijn ontslagen op 20 juni en op 15 juli is er een akkoord bereikt om ze terug aan te nemen. Twee van de drie ontslagen werknemers zijn terug in het bedrijf. De derde heeft er zelf voor gekozen om een andere job te zoeken. We respecteren zijn keuze,” zegt Herman Baele van het ABVV.

“De directie heeft na het wekenlange verzet van de vakbonden begrepen dat er een oplossing moest komen. We zien de beslissing van de directie om de werknemers weer in dienst te nemen als een belangrijke stap in de sociale democratie.”

“Heel de gebeurtenis heeft zijn impact gehad op het sociaal overleg. Laten we hopen dat we het sociaal overleg in de toekomst op een normale manier kunnen verderzetten. Dat is uiteindelijk ook de inzet voor ons als vakbond,” aldus Herman Baele.

take down
the paywall
steun ons nu!