Lokaal, Gent, Proces, Daklozen, Gent, Spitaalpoortstraat -

Daklozen Spitaalpoortstraat voor vrederechter: uitstel tot 8 februari

woensdag 26 januari 2011 13:15
Spread the love

GENT – De daklozen die in een onderkomen vonden in de de Spitaalpoortstraat dat voor hen gekraakt werd door ‘Solidariteit van onderop’ werden door het stadsbestuur van Gent voor de vrederechter gedaagd met de bedoeling hen op straat te zetten.

Een 60 à 70-tal sympathisanten daagde op bij het proces om de daklozen te steunen. De advocaat van het stadsbestuur moest inbinden en de vrederechter verleende uitstel tot 8 februari omdat er nog maar net een advocaat gevonden werd die de daklozen wil bijstaan.

Een derde van de sympathisanten trok daarna naar het centrum van Gent. Van het stadhuis trokken ze naar de Korenmarkt waar ze een tijd bleven staan. Het groepje liep ook nog de Veldstraat een keer op en af. Daarna kwam de politie vriendelijk vragen of het nu gedaan was.

Daniël Termont (SP.A), de burgemeester van Gent, is kop van jut voor de actievoerders voor zijn houding in dit én andere dossiers.

“Kraken gaat door, wonen is een recht! Solidariteit van onderop!”

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!