Nieuws, Antwerpen, Lokaal, Stampmedia, Antwerpen, MAS, Museum aan de stroom, Eilandje -

Ticketverkoop MAS neemt vliegende start

ANTWERPEN - Op 17 januari, precies vier maanden voor de opening, ging Antwerpen Toerisme & Congres van start met de ticketverkoop voor het Museum aan de Stroom (MAS). De verwachtingen zijn hooggespannen voor wat ongetwijfeld de Antwerpse culturele climax van 2011 wordt: de opening op 17 mei.

dinsdag 18 januari 2011 11:55
Spread the love

Wie er snel bij wil zijn kan al tickets op de kop tikken voor het MAS, het nieuwste en grootste museum van de havenstad. Zo’n dertien jaar geleden besloot het stadsbestuur dat er op de Hanzestedenplaats op het Eilandje een nieuw museum zou komen met de collecties van het Volkskundemuseum, het Nationaal Scheepvaartmuseum en (deels) het Vleeshuis. Het gebouw is inmiddels voltooid en de collecties worden over vier maanden opengesteld voor het publiek.

Roodgloeiend

De belangstelling is groot. “De telefoon stond de hele dag roodgloeiend. Ze zijn massaal aan het bellen”, zegt Cathy Pelgrims, hoofd van de Publiekswerking van het MAS. “Vooral de groepsreservaties gaan vlot. Momenteel zijn er al zo’n elfhonderd boekingen voor verkennende gegidste rondleidingen door het MAS.

Heel wat verenigingen stonden al enkele maanden te popelen om hun plaats op de gewenste datum te reserveren. Maar mensen die individuele tickets willen, hoeven zich niet zo te haasten.”

Collectie even Antwerps als universeel

De permanente tentoonstelling van het MAS verspreidt zich over vijf verdiepingen en behandelt thema’s die even Antwerps als universeel zijn. Verhalen over de stroom, de stad, de haven en de wereld zullen bezoekers als een rode draad door de collectie loodsen.

Om kijklustigen aan te moedigen, heeft het MAS voor de opening ook een gelegenheidstentoonstelling uitgenodigd. Onder de titel ‘Meesterwerken in het MAS’ wordt aan de hand van topwerken de evolutie van de beeldcultuur van de Middeleeuwen tot nu voorgesteld.

MAS is more

Al voor de opening verwierf het MAS de trots van de Antwerpenaren. Niet alleen de binnenkant is bezienswaardig. Het eigentijdse bouwwerk, nu al een nieuw icoon in Antwerpen, is het resultaat van een internationale architectuurwedstrijd waar het ontwerp van Neutelings Riedijk Architects als winnaar uitkwam.

Het 60 meter hoge gebouw is gratis toegankelijk via een route van roltrappen, de MAS-boulevard, tot de negende verdieping, waar het panorama “zeker niet teleurstellend zal zijn”, belooft Pelgrims.
.
Ook het museumrestaurant lijkt veelbelovend. Op 14 mei verhuist sterrenchef Viki Geunes met zijn tweesterrenrestaurant ’t Zilte in Mol naar de bovenste verdieping van het MAS, waar je culinair kan genieten met een duizelingwekkend uitzicht op ‘t Stad.

Zachte prijzen

De prijszetting is scherp. Zonder groepskorting bedraagt de prijs voor de permanente collectie vijf euro, voor de gelegenheidscollectie acht euro, en gecombineerd tien euro. Jongeren tussen 12 en 26 jaar kunnen voor de luttele som van twee euro beide collecties bewonderen. Voor kinderen onder de twaalf jaar en schoolgroepen is de toegang vrij.

© 2011 – StampMedia/Lessius – Lien Claes

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!