Lokaal, Stampmedia, Antwerpen, Music For Life, Tanden poetsen -

Tanden poetsen for life!

Op de kerstmarkt van Antwerpen staat een opmerkelijke kraam voor de ingang van het Steen. Enthousiaste tandartsen verkopen er bortsels en geven poetsadvies aan voorbijgangers ten voordele van Music For Life. Een leuk alternatief temidden van al de suikerwafels en zoetigheden op de kerstmarkt.

maandag 20 december 2010 16:30
Spread the love

De actie ‘Poetsen For Life’ werd op touw gezet door het Verbond der Vlaamse Tandartsen. De vereniging zet zich in om mondgezondheid te promoten in Vlaanderen. “Via deze kleine actie willen we Music For Life steunen en tegelijkertijd maken we mensen bewust van het belang van een goede mondhygiëne“, vertelt tandarts Annelies Ronsse. Een tandenbortsel kost twee euro en de opbrengst van de verkoop gaat volledig naar Music For Life. De tandartsen hopen in totaal ongeveer 2.000 euro te kunnen schenken.

‘Plakverklikkers’

Mensen die graag een grondige poetsinitiatie willen, kunnen beroep doen op de ‘tandplakverklikkers’. Annelies Ronsse legt uit: “De plakverklikker bestaat uit een tablet dat de tandplak roos kleurt. Op die manier verraden ze waar je tanden niet goed gepoetst zijn. Nadien kan je de kleur verwijderen door opnieuw te poetsen. We zijn voorzien van bekertjes en handschoenen, dus bezoekers mogen zeker zijn dat het hygiënisch is.”

Iedere Antwerpenaar een wit gebit

De tandartsen verzekeren dat het geheim van een mooi gebit niet ingewikkeld is: lang genoeg poetsen, niet te hard schrobben, geen tanden overslaan en dit minstens twee maal per dag. “Voorlopig zijn het vooral volwassenen die tandenborstels kopen, maar de borstels voor kinderen zien er ook aantrekkelijk uit met veel kleurtjes“, aldus Ronsse. Het tandartsenteam staat nog op 22 en 23 december op de kerstmarkt, telkens van 13 tot 20 uur.

© 2010 – StampMedia – Marieke Van Cauwenberghe (tekst) en Nils Deputter (foto)

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!