Landbouw, Antwerpen, Lokaal, Gent, Vlaanderen, Antwerpen, Missverkiezing, Boerin, Agriflanders -

‘Schoonste Boerinnen van Vlaanderen’ voorgesteld

woensdag 15 december 2010 16:58

ANTWERPEN – Dinsdagmiddag vond in Antwerpen de persvoorstelling plaats voor de tien kandidaten in de KBC-Boerentoren. De ‘Schoonste Boerin van Vlaanderen 2011-2012’ zal verkozen worden op 15 januari tijdens Agriflanders, de Vlaamse land- en tuinbouwbeurs die van 13 tot en met 16 januari 2011 op de site van Flanders Expo in Gent.

Door de jaren heen heeft de landbouwstiel een hele resem veranderingen doorgemaakt. Hetzelfde geldt echter ook voor de bedrijvige boeren en boerinnen. Vooral de rol van de boerin is behoorlijk veranderd: ze is van vrouw op het erf en aan de haard geëvolueerd naar een zakenvrouw die haar mannetje staat en een business weet te runnen. De vrouw is dan ook belangrijk – onmisbaar, zelfs – in het hele landbouwproces.

Deze wedstrijd verschilt grondig van de traditionele missverkiezingen. Zo zijn er geen badpakkenspecials en moeten de kandidates geen ingestudeerde acts op het podium brengen. Bij de zoektocht naar de ‘Schoonste Boerin van Vlaanderen’ testen de organisatoren de boerinnen op spontaneïteit, gezond boerinnenverstand en assertiviteit.

Maar ook présence en uitstraling zijn beoordelingscriteria. De kandidate die daaraan nog een portie naturel kan toevoegen, maakt de grootste kans om de eretitel ‘Schoonste  Boerin van Vlaanderen’ toegekend te krijgen. De winnares zal twee jaar lang de ambasssadrice zijn van de eigentijdse Vlaamse landbouw.

Meer informatie vind je op www.schoonsteboerin.be

De persvoorstelling kan je bekijken op http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157625598167918/show

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!