Lokaal, Antwerpen, Opsinjoren, Sluikstorten, Straatvrijwilligers, Sneeuwvrij maken stoepen, Zwerfvuil -

Antwerpen: Opsinjoren dankt straatvrijwilligers

maandag 29 november 2010 16:40
Spread the love

ANTWERPEN – Naar jaarlijkse gewoonte worden de Antwerpse straatvrijwilligers van Opsinjoren tijdens een receptie in de bloemetjes gezet als dank voor hun inzet.

Deze receptie vond plaats op zaterdag 27 november 2010 in de Leyszaal van het Antwerpse stadhuis. De ontvangst vond plaats in aanwezigheid van schepen voor Samenlevingsopbouw Leen Verbist.

Het startschot van de actie ‘Antwerpen Proper’ met de straatvrijwilligers werd in september 1999 gegeven in Antwerpen-Noord. Elf jaar later zetten ruim duizend straatvrijwilligers uit de negen Antwerpse districten zich in voor een propere stad.

Hun taken bestaan erin om zwerfvuil op te ruimen en sluikstort te signaleren aan de bevoegde diensten. Er zijn ook straatvrijwilligers die actief de ‘vervuilers’ in hun straat aanspreken, de stoepen van ouderen of minder mobiele buren sneeuwvrij maken, de omwonenden in de buurt sensibiliseren op het vlak van netheid enz.

Opsinjoren staat in voor de praktische ondersteuning met het nodige materieel zoals zwerfvuilzakken, prullenpakkers of borstels en een herkenbare uitrusting zoals een Opsinjorenjas, werkhandschoenen of een T-shirt. Enkele sfeerbeelden.

take down
the paywall
steun ons nu!