Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Papa wemba, Talentendag 2010 -

Talentendag met Papa Wemba als guest

dinsdag 9 november 2010 10:45
Spread the love

ANTWERPEN – Vzw Mwinda Kitoko organiseerde zaterdag voor de 7de maal een Afrikaanse Talentendag in het Zuiderpershuis.

Artiesten waren onder anderen: Jasine Feat Scale, van de St-Andries mc’s, Jeffrey en Kaïn, van het hitalbum “Nixtape II”, Good Ideal, de Antwerpse Kids, Lil Time, Jeffrey Bearelle feat the soulrock avenue.

Daarnaast waren er ook kunstexposities, eetstandjes en heerlijke cocktails.

Maar ook een modeshow van de beroemdste Afrikaanse kapper van Antwerpen, Simon Design, mocht niet ontbreken.

Evenals de aanwezigheid op het podium van een … icoon! Bijna 62 geworden stond ‘Hij’ – op zijn Afrikaans, dwz rond 22 uur – 45 minuten op het podium van het Zuiderpershuis: Papa Wemba himself!

Wat opviel was zijn trendy outfit in de … Antwerpse kleuren (rood/wit). Tien jaar geleden dat hij nog eens in Antwerpen (Sfinks Festival) zong.

Mwinda Kitoko is een organisatie die zich vooral bezighoudt met de bekommernissen van de Afrikaanse jeugd in en rond Antwerpen.

Zij organiseren verschillende evenementen om de jongeren tijdens hun vrije tijd te kunnen bezighouden: sportevenementen, uitstappen naar film en musea.

Een maal per jaar organiseert Mwinda Kitoko de Afrikaanse talentendag en geven zo artiesten podiumkansen op onder meer Mano Mundo, Sfinks, Afrika Tervuren, enz.

De bedoeling van de Talentendag is om de Afrikaanse gemeenschap in een positief daglicht te stellen door hun capaciteiten te delen met het publiek.

Bekijk een uitgebreide fotoreportage over Talentendag 2010 via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157625216285139/show/

take down
the paywall
steun ons nu!