Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Stadspark, Ganesh-festival, Indische gemeenschap, Hindoe, Kattendijkdok -

Ganesh-festival in Antwerpen

woensdag 22 september 2010 10:45
Spread the love

ANTWERPEN – Het voorbije weekend vierde de Indische gemeenschap in Antwerpen de verjaardag van Ganesh.

Het Ganesh-festival is een Indisch festival vol muziek, dans en lekkernijen ter ere van de verjaardag van Ganesh, de zoon van de god Shiva en de godin Parvati. Ganesh heeft het hoofd van een olifant en symboliseert vrede, voorspoed, wijsheid en eenheid.

Het festival duurde twee dagen. Zaterdag was er in het Stadspark doorlopend Hindu Mela (een traditionele hindoemarkt) met diverse eetkraampjes, infostandjes, kinderanimatie, muziek, workshops, dans en andere activiteiten.

De officiële opening gebeurde met een traditionele Arti-ceremonie.

Op zondag was er de optocht met groot en klein Anesh-beeld in een open wagen. Vanuit het Stadspark vertrok de stoet naar het Kattendijkdok voor de tewaterlating van Ganesh. Dit traditioneel Indisch ritueel symboliseert de vergankelijkheid van het lichaam.

Daarna was er een traditioneel Prasad (diner) aan het Kattendijkdok.

Bekijk een zeer uitgebreide fotoreportage met meer dan 200 beelden via:

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157625007222612/show/

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!