Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Stadspark, Ganesh-festival, Indische gemeenschap, Hindoe, Kattendijkdok -

Ganesh-festival in Antwerpen

woensdag 22 september 2010 10:45
Spread the love

ANTWERPEN – Het voorbije weekend vierde de Indische gemeenschap in Antwerpen de verjaardag van Ganesh.

Het Ganesh-festival is een Indisch festival vol muziek, dans en lekkernijen ter ere van de verjaardag van Ganesh, de zoon van de god Shiva en de godin Parvati. Ganesh heeft het hoofd van een olifant en symboliseert vrede, voorspoed, wijsheid en eenheid.

Het festival duurde twee dagen. Zaterdag was er in het Stadspark doorlopend Hindu Mela (een traditionele hindoemarkt) met diverse eetkraampjes, infostandjes, kinderanimatie, muziek, workshops, dans en andere activiteiten.

De officiële opening gebeurde met een traditionele Arti-ceremonie.

Op zondag was er de optocht met groot en klein Anesh-beeld in een open wagen. Vanuit het Stadspark vertrok de stoet naar het Kattendijkdok voor de tewaterlating van Ganesh. Dit traditioneel Indisch ritueel symboliseert de vergankelijkheid van het lichaam.

Daarna was er een traditioneel Prasad (diner) aan het Kattendijkdok.

Bekijk een zeer uitgebreide fotoreportage met meer dan 200 beelden via:

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157625007222612/show/

take down
the paywall
steun ons nu!