Gentse Feesten: Dansen uitlaatklep voor kleuters
Lokaal, Stampmedia, Gent, Gentse Feesten, Dans, B.O.S.S. Dance Complex, Kleuterdans -

Gentse Feesten: Dansen uitlaatklep voor kleuters

GENT - "Het is een goede uitlaatklep, je maakt plezier en je krijgt er energie van", zegt Elise Pattyn, de danseres die woensdagmiddag tijdens de Gentse Feesten een initiatie kleuterdans geeft. Ze doet de pasjes voor en dan is het aan de kleuters, broers of zussen en ouders om ze na te doen. Veel mensen durven niet te dansen, ze hebben schrik dat ze fouten zullen maken.

zondag 25 juli 2010 12:45
Spread the love

Kleuters kunnen springen, dansen en swingen op de muziek tussen drie en vier uur in de namiddag. Veel mensen hebben nog nooit meegedaan aan een dansinitiatie. Sommigen zeggen dat ze het niet willen doen vanwege ‘geen interesse’ of omdat ze de pasjes niet goed onthouden.

Anderen zeggen dan weer ‘als het leuk is’ of ‘we gaan het nu doen’. Olivier Vanderstede heeft tien jaar geleden al eens meegedaan met een dansinitiatie. “Het was leuk om eens mee te doen”, zegt hij. Na afloop van de initiatie blijkt dat veel kleuters dansen leuk vinden. Sommigen willen wel vaker dansles volgen, anderen niet.

Expressie

Elise Pattyn geeft in haar dansschool B.O.S.S. Dance Complex verschillende soorten dans: jazz, hiphop, Afrogym, ballet, bodysculpture, freestyle kleuterdans, Clip Dance, power yoga, Afrikaans dansen, popping, BBB en funk.

Pattyn vindt jazz het leukste, omdat het niet bij één soort dans blijft, maar alle richtingen uitgaat. Het dansen heeft ook veel expressie.
Kleuters, kinderen, studenten, ouders én grootouders kunnen terecht in de dansschool.

De dansinitiaties in het Baudelopark beginnen elke dag om 15 uur. Er komt steeds een andere dansstijl aan bod. De initiaties zijn voor alle leeftijden.

© 2010 – StampMedia/MIAT – Iris Decabooter

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!