Antwerpen, Lokaal, Facebook, Stampmedia, Antwerpen, Boerentoren, Facebookgroep -

Facebookgroep wil opnieuw A op Boerentoren

In 2001 prijkte er even een rode A op de Boerentoren. Amper een jaar later werd de A al weer afgebroken om veiligheidsredenen. Enkele enthousiastelingen richtten een kleine maand geleden de Facebookgroep ‘Wij willen A terug op de Boerentoren’ op. Ondertussen telt de populaire groep al meer dan 1.900 leden.

woensdag 26 mei 2010 17:04
Spread the love

“Waarom zouden we de A niet opnieuw op de Boerentoren willen?”, vraagt Flip Deckers, woordvoerder van de Facebookgroep, zich af.

“Een trots stads- en provinciesymbool is altijd een goed idee. We leven en werken allemaal in Antwerpen en kunnen ons wel vinden in de campagne rond die één-letter afkorting die er destijds op stond naar aanleiding van het Modejaar. Het is natuurlijk ook een Antwerpse vertaling van ‘u’ zodat de stad wat persoonlijker wordt. Zo kan je bijvoorbeeld zeggen: ‘Ik ben trots op A.’ Dat kan op de stad slaan, maar ook op je lief.”

Feestje

Het was nooit de bedoeling dat de rode A zou blijven staan. “De oorspronkelijke constructie was niet veilig”, vertelt Deckers. “In januari 2002 was er een storm die er zelfs bijna voor zorgde dat de A, een week voor de afbraak, naar beneden donderde.”

“Voor de nieuwe A zouden dus veiligere materialen moeten worden gebruikt. We denken nog altijd na over andere initiatieven. Als we 10.000 leden halen, willen we een DJ-feestje organiseren. En als de A daadwerkelijk weerkeert, komt er zeker en vast een heel groot feest!”

Sterk stadssymbool

Veel Antwerpenaars hoopten voordien al op een nieuwe A, maar KBC – eigenaar van de Boerentoren – zag dat niet zitten. Ondanks de positieve reacties verdween de A een tijdje uit de belangstelling, maar nu lijkt er vernieuwde interesse te zijn.

Gazet van Antwerpen deed een poll en ook nu nog vindt 82 procent van de Antwerpenaren het een sterk symbool voor de stad. Iedereen kan de A op zijn eigen manier interpreteren.

Het kan zelfs dienen als wegwijzer: “Ziede diejen A-toren doar? Wel, doarachter ligt de Groenplaats meneer.” De A was en is gewoon een goed initiatief.

© 2010 – StampMedia/Plantijn – Steffi De Buck

take down
the paywall
steun ons nu!