Lokaal, Gent, Waardig werk, Kanaalzone -

Willy Willy hamert voor ‘Waardig Werk’ in Gentse Kanaalzone

In 2009 startte Wereldsolidariteit samen met de vakbonden en enkele andere NGO’s met de campagne 'waardig werk'. Ze hamerden toen op het belang van vrijheid van (vakbonds)vereniging. In 2010 zetten ze deze campagne voort, samen met het ACV als campagnepartner. Vrijdag voerden ze actie in de Gentse Kanaalzone.

vrijdag 21 mei 2010 16:20
Spread the love

Ze voeren acties binnen en buiten bedrijven, om betere arbeidsregels af te dwingen in Noord en Zuid. Ze willen hiermee ook de dagelijkse strijd van partners in het Zuiden ondersteunen. Want regels zijn mooi, maar zonder organisaties die erop toezien dat ze worden nageleefd, veranderen ze weinig.

Met een petitie-actie spreken ze rechtstreeks Belgische werkgevers aan om fundamentele arbeidsrechten na te leven. Niet alleen in België, maar ook bij dochterbedrijven en leveranciers in het Zuiden.

Op vrijdag 21 mei konden de werknemers van het Skaldenpark in de Gentse Kanaalzone tijdens hun lunchpauze de petitie ondertekenen.

Tegelijk konden ze genieten van een gratis pak friet en een optreden van Willy Willy (The Scabs / ex-gitarist Vaya Con Dios) en zijn ‘Waardig Werk Tour’.

Werknemers zijn geen gereedschap. Daar blijft ook Willy Willy op hameren!

take down
the paywall
steun ons nu!