Antwerpen, Lokaal, Stampmedia, Holebi, Antwerpen, Pink Friday, Sinksenfoor, Luc bungeneers, Attracties, Zuiderdokken, Personen met een handicap -

XXL-attractie en Pink Friday voor het eerst op Sinksenfoor

Zaterdag 22 mei is het weer zover. De Sinksenfoor gaat dan van start op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen. Dit jaar zal de foor blijven staan tot 4 juli zodat ook de studenten nog een week kunnen genieten van de 153 attracties. Verschillende doelgroepen krijgen hun eigen themadag.

woensdag 19 mei 2010 12:23
Spread the love

Schepen van Markten en Foren Luc Bungeneers (Open VLD)  is alvast tevreden met de nieuwe attracties. “De foor is voor Antwerpen een monument zoals de kathedraal en de Vogelenmarkt. Onze Antwerpse Sinksenfoor is de grootste van het land.”

Nieuw dit jaar is de XXL. Een topattractie die je tot op een hoogte van 52 meter zwiert. Ze is voor de eerste keer in België te zien en stond eerder in Nederland.

Schepen Luc Bungeneers roept op om de auto thuis te laten. “Kom liever met de fiets of het openbaar vervoer. De Sinksenfoor is makkelijk bereikbaar.”

De politie zal ook permanent aanwezig zijn om problemen op te sporen. Om het comfort van de bewoners te waarborgen zullen er buurtopzichters rondlopen in de buurt van de foor.

Pink Friday

Dit jaar wordt voor het eerst Pink Friday georganiseerd. De Sinksenfoor zal die dag in het thema van de holebi’s staan. Het idee voor Pink Friday komt van Roze Maandag in Tilburg.

Ludo Smits, eigenaar van Red & Blue, is medeorganisator van Pink Friday. Red &Blue verzorgt die dag de muziek op de foor. De foorkramers en bezoekers krijgen die dag gezelschap van dragqueens.

“We zullen nog zien wat de toekomst brengt,” zegt Gilles Van Der Stuyft, “en als er vragen zijn naar andere themadagen kunnen we dat altijd bekijken.”

Personen met een handicap

Naast Pink Friday zijn er ook dit jaar weer verschillende themadagen zoals familiedag, de Big Bang-dagen en een dag waarop personen met een handicap en hun begeleiders gratis de attracties mogen betreden.

Kabinetsmedewerker Gilles Van Der Stuyft licht toe: “De dag voor personen met een handicap is aan zijn vijfde editie toe. Ik ben blij dat we dat initiatief kunnen voortzetten met de medewerking van de foorkramers. Die dag komen er ook vrijwilligers van legerkazernes en het Rode Kruis de bezoekers begeleiden.”

Tot ongeveer 18 uur kunnen de mensen genieten van de gratis attracties. “Naar alle centra wordt een persbericht gestuurd zodat ze zeker op de hoogte zijn van deze actie”, zegt Gilles Van Der Stuyft.

”Vorig jaar kon de foor die dag rekenen op 2.000 genodigden, maar ze moeten zich wel op voorhand inschrijven via de stadsdienst.”

De foor zal dagelijks open zijn tot middernacht, behalve op vrijdag, zaterdag en pinksterzondag wanneer de kermis een uur later sluit.

© 2010 – StampMedia/Plantijn – Jasmin Paulussen

take down
the paywall
steun ons nu!