Lokaal, Congo, Zuiderpershuis, Fotografen, Dagelijks leven -

Congo EZA – Congo bestaat, een fotografische getuigenis in Zuiderpershuis

zondag 7 maart 2010 16:53
Spread the love

ANTWERPEN – Zuiderpershuis. Zaterdagnamiddag 6 maart was het de vernissage van de fototentoonstelling CONGO EZA-CONGO BESTAAT. 25 fotografen, afkomstig uit verschillende steden van Congo, hebben de duizend en één dagelijkse handelingen van de inwoners van dit land voor de eeuwigheid op de gevoelige plaat vastgelegd.

Op straat, op school, in woonerven, op huwelijksfeesten of begrafenissen, op allerhande plaatsen waar mensen leven of proberen te overleven, hebben de fotografen geprobeerd de identiteit van de bewoners klaar en duidelijk te omlijnen. Een fotografische getuigenis die in Congo zijn gelijke niet kent.

Gratis te bezoeken in het Antwerpse Zuiderpershuis tot en met zondag 4 april.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!