Journalisten in het verweer tegen besparingen BBC
Nieuws -

Journalisten in het verweer tegen besparingen BBC

Maandag berichtten we reeds over de beslissing van de Britse openbare omroep, BBC, om twee radiostations op te doeken en de helft van haar websites weg te snijden. De Britse openbare omroep hoopt zo de commerciële zenders en mediamagnaat Rupert Murdoch gunstig te stemmen. Dinsdag kondigde de Britse journalistenvakbond acties aan.

dinsdag 2 maart 2010 22:01
Spread the love

Jeremy Dear, van de Britse journalistenvakbond NUJ, verklaarde dat de journalisten het grondig oneens zijn met de plannen van het bestuur van de BBC en dat ze actie zullen voeren.

‘Mark Thompson heeft het management van de BBC op een ramkoers gezet, niet alleen met de honderden BBC-personeelsleden die hun job dreigen te verliezen, maar ook met de betalende kijkers over het gehele land’.

NUJ noemt het een ‘ontoereikende strategie van wanhopige zelfopoffering’. Ze vrezen dat deze plannen de regering noch commerciële concurrenten zullen overtuigen om de BBC met rust te laten, maar dat dit integendeel de commerciële media enkel maar zal aanmoedigen om meer besparingen te eisen.

De vakbonden hebben woensdag een overleg met Mark Thompson, directeur-generaal van de BBC, waar ze hem willen duidelijk maken dat het verlies aan banen en aan ‘kostbare publieke dienstverlening niet zullen pikken.

“We kunnen niet aan de kant blijven staan kijken hoe personeel en uitstekende inhoud worden opgeofferd aan de eisen van Rupert Murdoch en andere commerciële belangen”, verklaarde Jeremy Dear nog.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!