Meer dan ooit heeft de wereld nood aan onafhankelijke journalistiek.

Meer dan ooit is het nodig om een tegengeluid te laten horen.

Steun daarom DeWereldMorgen.be

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Niet even, voor altijd.

donderdag 21 maart 2013
Dat was de titel van de winnende affiche. In het kader van de internationale dag tegen racisme en discriminatie op 21 maart 2013 lanceerden het Meldpunt Discriminatie en het Stedelijk Onderwijs Antwerpen immers een filmaffichewedstrijd voor alle stedelijke scholen in Antwerpen. De klassen kregen de opdracht om een affiche te ontwerpen voor een film die over diversiteit vertelt.

De 10 beste affiches worden drie weken lang tentoongesteld in het cinema café van UGC Antwerpen. De leerlingen kwamen met heel uiteenlopende ideeën aanzetten: een film over de vriendschap tussen een tiener en een 70-jarige, over een liefde die grenzen overschrijdt of over een moedige jongen met een handicap. Het resultaat is een stapel kleurrijke affiches die tonen hoe Antwerpse jongeren op een creatieve en eigenzinnige manier naar diversiteit kijken. Enkele sfeerbeelden maar de presentatie van de affiches was een ramp voor fotografen.

Meldpunt Discriminatie tel. 03 292 37 66  gsm 0475 55 91 04
 

 • Schepen van onderwijs Claude Marinower.
   

 • Zouhra Naeme: AG Stedelijk Onderwijs Antwerpen.
   

 • De eerste prijs ging dus naar “Niet even, voor altijd” van de Stedelijk Basisschool Prins Boudewijn klas V1L5
   

 • De tweede prijs ging naar “Ik wou dat ik een beetje jou was…” van SIBS05 Mytyl.
   

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.