Lokaal, Antwerpen, Stedelijk onderwijs Antwerpen, Internationale Dag tegen Racisme, Affichewedstrijd, Meldpunt Disciminatie -

Niet even, voor altijd.

Dat was de titel van de winnende affiche. In het kader van de internationale dag tegen racisme en discriminatie op 21 maart 2013 lanceerden het Meldpunt Discriminatie en het Stedelijk Onderwijs Antwerpen immers een filmaffichewedstrijd voor alle stedelijke scholen in Antwerpen. De klassen kregen de opdracht om een affiche te ontwerpen voor een film die over diversiteit vertelt.

donderdag 21 maart 2013 16:43
Spread the love

De 10 beste affiches worden drie weken lang tentoongesteld in het cinema café van UGC Antwerpen. De leerlingen kwamen met heel uiteenlopende ideeën aanzetten: een film over de vriendschap tussen een tiener en een 70-jarige, over een liefde die grenzen overschrijdt of over een moedige jongen met een handicap. Het resultaat is een stapel kleurrijke affiches die tonen hoe Antwerpse jongeren op een creatieve en eigenzinnige manier naar diversiteit kijken. Enkele sfeerbeelden maar de presentatie van de affiches was een ramp voor fotografen.

Meldpunt Discriminatie tel. 03 292 37 66  gsm 0475 55 91 04
 

take down
the paywall
steun ons nu!