Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Gala-avond van Koninklijke Vereniging voor Joodse Weldadigheid

dinsdag 11 september 2012
ANTWERPEN - Elk jaar organiseerd de 'Centrale' een prestigieuze gala-avond waarop personaliteiten uit de Vlaamse en federale overheid worden uitgenodigd. Het Antwerpse Hiltonhotel was zondagavond 9 september gevuld met 500 genodigden.

De 'Koninklijke Vereniging voor Joodse Weldadigheid' of de 'Centrale' is opgericht om materiële en morele hulp te bieden aan de armen en behoeftigen in onze samenleving.

Bij het vervullen van haar taak houdt de 'Centrale' geen rekening met de religieuze en politieke overtuigingen van diegenen aan wie hulp verleend wordt. De 'Centrale' telt ongeveer 2.500 leden. De raad van beheer bestaat uit 21 leden die om de 2 jaar democratisch worden verkozen.

"Een gemeenschap wordt beoordeeld op haar zorg voor haar zwakkeren. De Centrale wil met daden, i.p.v. enkel met goede bedoelingen, een toekomst geven aan onze Jishoev door niemand aan zijn lot over te laten. Onze toekomst hangt af van elke individuele inzet, van uw persoonlijke betrokkenheid en van het gevoel van gemeenschappelijke verantwoordelijkheid die onze gemeenschap het mogelijk maakt als geheel te functioneren."

"De Centrale steunen, betekent dat u niet onverschillig staat tegenover de toestand in de gemeenschap, dat u bezorgd bent en bereid bent er iets aan te doen. Uw inbreng maakt deel uit van een initiatief: het doorbreken van onverschilligheid", dixit S. Lipschutz, voorzitter van de 'Centrale' tijdens zijn speech.

Ook Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) nam het woord tijdens deze gala-avond. Het muzikale intermezzo was in handen van Boogie & N8N.

Bekijk wie er allemaal bij was via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157631512218394/show/

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.