Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

|VIDEO| Klein Argentijns stadje verzet zich tegen Goliath Monsanto

Het onooglijke dorpje Malvinas vecht in de frontlinie tegen Monsanto, één van 's werelds machtigste concerns. De biotech-reus Monsanto wil in het Argentijnse dorpje een fabriek van genetisch gemanipuleerde maïszaaigoed bouwen. In januari haalden de bewoners van Malvinas een eerste slag thuis. De bouw van de fabriek is stilgelegd. Maar wordt ze ook helemaal geschrapt?
dinsdag 3 juni 2014

Argentinië is één van de grootste producenten van soja en maïs ter wereld. De soja gaat vooral als veevoer naar de Europese en Chinese bio-industrie. Het land wil die teelten nog aanzienlijk uitbreiden. Intussen worden de kleine boeren van hun land verdreven. Argentinië produceert vooral genetisch gewijzigde variëteiten, die hoofdzakelijk door Monsanto zijn gemaakt. Monsanto produceert ook de bijhorende onkruidverdelgers. Maar de sproeimiddelen maken de mensen ziek. Daarom willen de bewoners van Malvinas Argentinas niet van Monsanto's fabriek weten. Ze blokkeren nu al maanden de bouwwerf van Monsanto. Als David tegen GGOliath.


Deze reportage is deel van de reeks 'De activist, van hindermacht naar ontwikkelkracht' gerealiseerd met de steun van het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek
Zie ook: Zevenslag voor Zanon

Zie ook: Chili’s studenten schudden elitair bestel dooreen

Met dank aan Anahi Vila voor de hulp met de vertaling.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.