De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wie verdiende 10 miljard dollar door in te zetten op een downgrade van de Amerikaanse kredietbeoordeling?
Verenigde Staten, George Soros, Kredietstatus, AAA, AA+, Futures -

Wie verdiende 10 miljard dollar door in te zetten op een downgrade van de Amerikaanse kredietbeoordeling?

woensdag 10 augustus 2011 10:32
Spread the love

Een mysterieuze investeerder of hefboomfonds heeft vorige maand bijna 1 miljard dollar ingezet op de verlaging van de triple A-kredietstatus van de Verenigde Staten. Omdat de kansen dat dat gebeurde op 10/1 noteerden, zou die persoon of organisatie zo’n 10 miljard dollar hebben verdiend. Dat meldt de Daily Mail.

Op 25 juli maakte de site ETF News melding van een ‘$1 Billion Armageddon Trade Placed Against The United States’. Volgens auteur Jack Barnes vertrouwde die persoon er op dat de VS bankroet zouden gaan of hun AAA-status zouden verliezen.

Ondertussen rijst de vraag of de handelaar over inside information beschikte vooraleer hij 850 miljoen dollar op de futuresmarkt investeerde. Ook doen geruchten de ronde dat George Soros – die in 1992 1 miljard dollar verdiende aan de devaluatie van het Britse pond munt- bij de operatie betrokken zou zijn.

Soros is sinds 2008 nauw verbonden met de regering Obama. Eind vorige week gaf hij te kennen te stoppen met zijn beleggingsactiviteiten nadat de regulering van hefboomfondsen werd verscherpt. Traditioneel bestonden er voor zulke fondsen slechts minieme controles. Soros zei toen zijn Quantum Endowment Fund aan de eigenaars te zullen teruggeven en voortaan nog enkel zijn eigen miljarden te zullen beheren.

Bronnen dichtbij Soros ontkennen dat de Amerikaans-Hongaarse investeerder bij de transactie betrokken zou zijn en vroegen zich zelfs af of er überhaupt wel zo’n transactie heeft plaatsgevonden. Ook een andere persoon die banden heeft met het Witte Huis of wist dat er een akkoord over het schuldenplafond op til was zou profijt uit die informatie hebben kunnen halen. Vraag is dan of president Obama en minister van Financiën Timothy Geithner op voorhand over de downgrade waren ingelicht en die persoon informeerden. In april nog had Geithner verklaard dat er geen risico voor een eventuele downgrade bestond.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2023809/Did-George-Soros-win-10-1-return-S-Ps-US-credit-rating-downgrade.html#

http://etfdailynews.com/2011/07/25/investors-the-1-billion-armageddon-trade-placed-against-the-united-states/

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!