De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘We staan voor een grote, grote depressie’
Vastgoedcrisis, Verenigde Staten, Wall Street, Nieuwe jobs, ISM -

‘We staan voor een grote, grote depressie’

zondag 5 juni 2011 02:10
Spread the love

We staan aan de vooravond van een grote, grote depressie en de Federal Reserve weet dat. Wall Street weet zich geen raad meer nu de macro-economische cijfers voor de Verenigde Staten aangeven dat de economie opnieuw sputtert.’ Dat zegt Peter Yastrow, een marktstrateeg voor Yastrow Origer, op de Amerikaanse zender CNBC.

De aandelenmarkten gingen woensdag lager nadat bekend raakte dat de Amerikaanse econolie in mei amper 38.000 jobs had gecreëerd (tegen 177.000 in april) en dat de productie-indicator op het laagste peil sinds september 2009 en onder de verwachtingen was gebleven (de ISM-index (Institute for Supply Management) voor de VS strandde in mei op 53.5 vergeleken met 60.4 een maand eerder).

‘We krijgen een situatie waarbij investeerders ei zo na in paniek raken. Ze vinden geen investeringen waarop ze geld kunnen terugverdienen en ze durven hun centen niet in grondstoffen te steken omdat die totaal afhankelijk zijn van wat er met de economie gebeurt,’ aldus nog Yastrow.

‘De intrestvoeten kunnen niet lager. Miljoenen Amerikanen moeten meer geld aan hun bank terugbetalen voor hun hypotheeklening dan hun huis vandaag op de markt waard is. Ook op technologisch vlak lijken we op een grens te botsen en lijkt innovatie te gaan vertragen. Er komt sowieso een periode van economische laagconjunctuur.’

‘Bereid je maar voor op een nieuw rondje geld drukken,’ zei Simon Maughn, die verantoordelijk is voor de Europese aandelen bij MF Global, op dezelfde nieuwszender. ‘QE3 (Quantitative Easing 3) is een feit.

http://www.cnbc.com/id/43236764

http://finance.yahoo.com/news/June-starts-ominously-for-rb-3819493870.html?x=0

B

http://finance.yahoo.com/news/June-starts-ominously-for-rb-3819493870.html?x=0

http://www.cnbc.com/id/43236208

Bron :Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!