De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Homepage van de actie #ClapAndAct.
Bron: Emakina
Emakina

Universitaire ziekenhuizen doen oproep voor giften met #ClapAndAct

Voor het eerst roepen verschillende Belgische universitaire ziekenhuizen samen op in een nationale campagne om een gift te doen en zo hun werking te steunen. Met de campagne #ClapAndAct vragen ze het publiek hen financieel bij te staan in hun werk rond onderwijs, innovatie en onderzoek, met name in het domein van besmettelijke ziekten.

zaterdag 28 maart 2020 17:46
Spread the love
 

Die levensbelangrijke missie komt door de dringende hulp in de COVID-19-crisis in het gedrang. Daarom vragen deze ziekenhuizen de mensen niet enkel dagelijks te applaudisseren van op hun balkon, maar ook concreet financieel bij te dragen via www.clapandact.be.

#ClapAndAct

De universitaire ziekenhuizen zetten het merendeel van hun gezondheidsmedewerkers in om de COVID-19-crisis aan te pakken en de getroffen patiënten te verzorgen. Hun focus ligt nu prioritair op deze taak, waardoor hun academische activiteiten afnemen.

Voor het eerst werken vijf Belgische universitaire ziekenhuizen samen aan een geldinzameling, om met één stem via het initiatief #ClapAndAct het publiek om steun te vragen.

Doe een schenking via www.clapandact.be

Op www.clapandact.be kan iedereen méér doen dan klappen voor de helden van de gezondheidszorg. Kies voor één van de deelnemende universitaire ziekenhuizen en doe dan snel een gift om hun werk te steunen. Giften vanaf 40 euro zijn daarbij fiscaal aftrekbaar.

Deze concrete actie is ook een antwoord op de vraag van vele mensen die wensen bij te dragen aan de belangrijke werking van de ziekenhuizen. Die bijkomende steun is nu meer dan welkom, bovenop de financiering door de overheden. Dit initiatief onderstreept ook de solidariteit tussen de verschillende universitaire ziekenhuizen.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!