De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Spoorwegen fuseren niet privatiseren
Openbaar Vervoer Nu

Spoorwegen fuseren niet privatiseren

De actiegroep Openbaar Vervoer Nu is niet tegen het voorstel van mobiliteitsminister om de NMBS en Infrabel te fuseren. “Dit zou de splitsing van 2005 ongedaan maken”, zegt de actiegroep. Daarnaast zegt Openbaar Vervoer Nu dat de focus moet liggen op beter openbaar vervoer en niet de privatisering ervan.

dinsdag 20 augustus 2019 18:24
Spread the love

Vandaag lanceerde federaal minister van mobiliteit Bellot het idee om de NMBS en Infrabel te fuseren. “Geen slecht idee”, zegt de actiegroep Openbaar Vervoer Nu. De actiegroep maakt zich sterk dat een fusie de interne werking van de spoorwegen zou kunnen verbeteren. “Met een fusie hoeven twee bedrijven niet langer via verschillende kanalen met elkaar te communiceren. In geval van problemen zouden ze véél sneller kunnen worden opgelost.”

Toch zegt Openbaar Vervoer Nu dat door een fusie andere spoorwegbedrijven niet benadeeld mogen worden. “Als de NMBS én Infrabel terug één bedrijf worden dan is het wel niet bedoeling dat ze alleen maar voorrang zouden geven aan eigen treinen”, zegt oprichter Ruben Van Miegroet.

Tot slot heeft Openbaar Vervoer Nu nog een oproep aan de regering. “Er moet dringen méér ambitie komen op vlak van openbaar vervoer. Investeer in de spoorwegen én verbeter de dienstregeling en werk niet aan een privatisering. Je moet de spoorwegen fuseren niet privatiseren.”

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!