De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Politie Brussel pest tijdens betoging gezin met kleine kinderen !
Betoging, Brussel, Politie, Pesten, 19 juni, Internationale manifestaties, Volksvergadering, Schande -

Politie Brussel pest tijdens betoging gezin met kleine kinderen !

maandag 20 juni 2011 01:34
Spread the love

Voor een meer rechtvaardige en  betere leven …
 

Zoals in vele andere Europese steden, kwamen er in Brussel zo’n 400 actievoerders , jong en oud  op straat om hun  verontwaardiging te tonen.
 

Men betoogde  voor een meer rechtvaardige en beter leven ,Men riep op om mekaar te ontmoeten. Erover praten. Dingen moeten veranderen. Men riep op om  in actie treden!
Vechten voor echte democratie, vechten voor onze families, voor vrede,voor onze toekomst, voor onze dromen. 

.Na  vertrek aan het Flagey plein om 14 uur In het begin kwam het tweemaal toe tot botsing met de politie,  daar  de betogers onverwacht een  andere weg insloeg.  Daarna kozen de activisten een andere weg.  Daar gebruikte de politie traangas om de betogers terug te drijven. Toen werd beslist dat   de betogers de weg zullen volgen die in overleg met de politie en organisatoren overeengekomen waren .  Verder verliep de betoging rustig … Maar aan de Troonstraat , op kruispunt die leidt naar de Luxemburgse plein kwam het tot een confrontatie tussen enkele actievoerders en politie.   Een gezin, vader, moeder en hun  twee jonge kindjes mochten de weg die de actievoerders volgden  niet verlaten. Omdat volgens de politie die de weg afgezet hadden (zo’n 15 agenten in gevechtskledij )  omdat er op de fietsen  van de kindjes  borden op hing dat perfect aansloot met de hoop op een betere wereld.

 Ik ging er naar toe en werd door de omstaanders geïnformeerd wat er gaande was en ging de discussie aan met de politie …  Zij mochten enkel weg als ze de bordjes achter lieten en op de fietspad ( waar er geen  fiets weg was  !!! ) namen.  Ik zei hun dat dit gezin recht had op vrije meningsuiting zoals ieder ander  …

De politie ging hier duidelijk   over de scheef. Onbeschoft en arrogante houding tegen over het gezin en  de omstaanders .Geen respect … Dat bewees al de lichaamstaal van de politie.   Toen kwamen ze met hun regels af … Ik zei hun duidelijk dat ze hun  regels zelf maakten .. Toen noemde ze me een provocateur .. Ik had een kaartje om me hangen met een rode kruis teken waar ook nog op stond medische kaart en z.o.z  Op de achterkant stond medische informatie die van levensbelang was ….Want in mijn lichaam is er een toestel ingebouwd .  Indien men deze zou raken kan ik levenslang verlamd geraken of  het kan mijn dood worden …. Dat trok één van de politie die het grootste woord had in het belachelijke  . .( Dit is om mij  te beschermen en ook om dat ik wist dat de  de politie er op los sloeg ). .. .  Ik vroeg hun namen … maar ik kreeg die niet .  

Toen belde ik ter plaatse naar de VRT redactie ..Ik zocht contact met de ploeg ter plaatse.   Toen zocht ik een aanwezige hoge piet op en vroeg  of hij hun te woord wou staan …. Hij weigerde .   Even later kwam hij terug …. en zei hun om de ouders en hun kinderen  door te laten …en dat ze moesten (de politie) vertrekken …  We hielden het verkeer op … Die hoge piet riep naar mij toe … ze kennen alleen maar hun rechten … maar plichten (…) en ook nog wie brengt er nu kinderen mee naar een betoging .  Ik vroeg mij af of deze agenten zelf geen kinderen hadden ….  Ik zou me in hun plaats diep schamen…  Politie schaam U ! Wie heeft deze mensen opgeleidt ???  Het leek me meer dat ze opgeleid waren door ex-rijkswachters en er ook naar handelde .

Daarna trokken we met de overige actievoerders naar het Luxemburgse plein… en daar heerte een aangename sfeer.  Plots begon het te regenen en iedereen trok naar de inkomhal van het station 

Daar werd een volksvergadering gehouden. Verschillende aanwezigen namen spontaan de micro en verdedigde hun mening …  Een echte discussie werd het niet.     Velen konden zich blijkbaar  terug vinden in de mening van de sprekers.

Spijtig dat de meeste  sprekers franstalig en spaans spraken.. Er was in het begin wel vertaling …maar de sprekers zelf,  werden niet vertaald (Spijtig) …

Luc Schrijvers

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!