De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

La Receta : Cannabis Social Club kiest voor Comfort en Kwaliteit
Cannabis, Barcelona, Social club, La receta -

La Receta : Cannabis Social Club kiest voor Comfort en Kwaliteit

maandag 17 maart 2014 22:24
Spread the love

Cannabis roken in het openbaar kan je in Barcelona tot €300 kosten. Heb je zin in een rokertje ga je best naar een cannabis social club. Je kan ook als toerist gemakkelijk lid worden van een social club. Sommige clubs hebben al voldoende leden, daar kan je enkel binnen als een ander lid je introduceert. In de nieuwe clubs kom je vaak zo binnen.

John(45), Bas(39) en Nico(37) openden enkele weken geleden een Cannabis Social Club in Barcelona. Bas, met meer dan 15 jaar ervaring in de branche, heeft de Amsterdamse cannabishandel zien veranderen. ‘Vroeger was het leuk. De jaren 70-80 mentaliteit. Maar tegenwoordig is het als een dolgedraaide machine. Het gaat er steeds harder aan toe: huisuitzettingen, hitteams. hoge boetes. De kleine jongens zijn er mee opgehouden. Enkel de grote criminelen schieten nog over”, mijmert Bas. Maar hier in Barcelona wilt Bas een nieuwe toekomst opbouwen : “Een leuke club, een sociëteit waar mensen elkaar weer ontmoeten. Lekker sociaal. Pilsje erbij. Gisteren hadden we een bandje, de politie is komen kijken of de muziek niet te hard stond. De vergunning is nog niet helemaal rond, maar het feestjes is toch gewoon door kunnen gaan.”  Volgens Bas kan je het Barcelona van vandaag het beste vergelijken met het Amsterdam van 15 jaar geleden. Vrijheid, blijheid.

John is een Joodse Amerikaan, die zijn voorliefde voor de cannabisplant niet onder stoelen of banken steekt. Hij werd op jonge leeftijd gebeten door het cannabisvirus en was, na jaren in Amerika illegaal cannabis te hebben gekweekt, uitgeweken naar Israel om op legale wijze te telen voor een medische project. Tot de Israëlische regering besloot om een groot aantal van deze projecten stop te zetten, waardoor John zich genoodzaakt voelde om opnieuw te verhuizen. Hij wilde niet terug naar de States. Vrienden hebben hem overtuigd om in  Barcelona zijn cannabispassie verder te zetten.“Our mission is in our name ‘La Receta’, translation ‘The Recepie’. A commitment to quality & comfort with no compromise.”

Nico is de onmisbare Spanjaard. Je wordt in Spanje voordurend opgelicht en je kan dus niet zonder een ‘local’ die de plaatselijke gebruiken door en door kent. Het is niet de eerste keer dat iemand duizenden euro’s betaalde aan een advocaat om de papieren voor een CSC in orde te brengen, om achteraf vast te stellen dat het juridisch geen steek hield. Met de onduidelijkheden in de cannabiswetgeving en de corruptie in Spanje is een goede advocaat heel belangrijk. Er zijn zelfs advocaten die eigenaar zijn van een club. Die doen het enkel voor het geld, vaak gebruiken ze zelf helemaal geen cannabis.

De jongens van La Receta roken wel graag een wietje. Omdat ze nog maar pas open zijn, hebben ze slechts een beperkte keuze aan cannabisvariëteiten. Ze willen hun eigen cannabis kweken en liever geen cannabis kopen op de illegale markt. “Met eigen teelt hebben we controle op de teeltomstandigheden. Zo zijn we zeker van de kwaliteit en kunnen we inspelen op de behoefte van onze leden. We willen niets forceren en rustig groeien. Clubs mogen officieel geen publiciteit maken, maar sommige clubs laten meisjes met rollerskates flyeren op de Rambla, om zo klanten te lokken. Maar daar doen wij niet aan mee. Wij willen een leuke club voor mensen die op een sociale manier van cannabis kunnen genieten. Zoals je van een goede fles wijn geniet, samen met je vrienden.”

take down
the paywall
steun ons nu!